Activiteiten

In de Elckerlyc kan je terecht voor verschillende activiteiten georganiseerd door verschillende verenigingen. Hieronder kan u een overzicht terugvinden van verschillende verengingen die activiteiten in of rond de Elckerlyc organiseren. Wens je meer informatie over één van de onderstaande verenigingen kan je op de afbeelding klikken voor meer informatie.

Blijf Fit

Onze fietsclub “Blijf Fit – Elckerlyc” bestaat al sinds 1971. We zijn een kleine club met weinig regeltjes en verplichtingen. Momenteel telt onze club 12 leden uit Alken, S-L-Herk en Stevoort. Er is nog altijd plaats voor mannen en/of vrouwen die gebeten zijn door de fietsmicrobe en graag in groep willen fietsen op zondagvoormiddag!

Okra

De bond van gepensioneerden van Sint-Lambrechts-Herk werd gesticht op 6 oktober 1966. Leontine Vannutte was de eerste voorzitster. De bond was aangesloten bij de seniorenraad van Hasselt. Het opzet van de vereniging is de gepensioneerden regelmatig een gezellige namiddag te bezorgen rond een smakelijke koffietafel. In 2006 kreeg de bond van de gepensioneerde de huidige naam OKRA (Open Kristelijk Respectvol Actief). Tegenwoordig heeft OKRA bijna dagelijks activiteiten: kaarten, bowlen, turnen, dansen, yoga, fietsen, enzovoort.

Schildersatelier

Wekelijks komen verschillende gepassioneerde schilders samen om hun passie met elkaar te delen. Jaarlijks houden zij ook een tentoonstelling in de bibliotheek.

Zumba

Zumba is een fitnessprogramma dat is gebaseerd op Latijns-Amerikaanse dans, zoals de salsa, merengue, axé, samba en cumbia. Het is opgezet door Alberto ‘Beto’ Perez, een Colombiaanse danser en choreograaf uit Miami. Bij zumba worden fitnessoefeningen op muziek gedaan, dit is te vergelijken met aerobics. Normaal kan u twee keer per week in de Elckerlyc terecht voor een leuke Zumba les van Ingrid.

Bridge

Bridge is een kaartspel dat ook onder de noemer denksport geplaatst kan worden. In wedstrijdbridge is bewust gestreefd naar het zo veel mogelijk uitschakelen van de factor geluk als uitkomstbepalend. Het spel vereist concentratie, geheugen, logisch denken en goede samenwerking tussen partners. Wekelijks komen verschillende gepassioneerde bridge spelers samen in de Elckerlyc om hun kaartkunsten te tonen.

Yoga

Yoga betekent letterlijk eenheid, samenbrengen, verbond, eendracht, vereniging of aaneenvoeging. Yoga is een “sanskrits” woord. Sanskrits is de taal van de oude bewoners uit India. Hier komt deze filosofie ook vandaan. Wil je helemaal tot rust komen, dan is een yoga sessie helemaal voor jouw weggelegd.

Vinstermik (Scrabble)

Je houdt van een gezellig potje scrabble onder vrienden? Kom dan eens kennismaken op onze wekelijkse spelavond. We spelen op woensdag om 19u15 in zaal Elckerlyc, Pastorijstraat 4, te 3500 Sint Lambrechts-Herk, Hasselt. Heb je een open geest en een dito humeur: steeds welkom ! Scrabble: een garantie voor geestelijke fitheid. Ook voor wie niet meer zo piep is… Op een van de laatste wedstrijden was de jongste deelnemer 13, de oudste was 93. Voor elke leeftijd dus!

Lijndansen

Linedance is een dansvorm die uit Amerika is overgekomen. Bij linedance worden er in lijnen/rijen gedanst, zo wordt het één geheel. Ook worden er dezelfde bewegingen en op dezelfde maat gedanst. Wat ook kenbaar is voor linedance is dat er vaak een basis gedanst wordt van bijvoorbeeld totaal 32 tellen (4 keer 8 tellen) en deze achter elkaar herhaald wordt.

Popkoor Moosa-iek

Wij zijn gemengd enthousiast koor dat bestaat uit mensen van jong tot oud met als gezamelijke passie “zingen”! Ons doel is met een luchtig popgenre onszelf en anderen te entertainen. Wij doen dit door leuke concerten te geven waarbij we nieuwe uitdagingen zoals gebruik van regisseur en zangcoach niet uit de weg gaan! Na vele gewone concerten werd de lat wat hoger gelegd en kwamen er zelfs muziektheaters aan te pas. Het koor dat meer dan 75 jaar geleden begon als een kerkkoor dat de meerstemmige mis in het Latijn bracht is vandaag uitgegroeid tot wat wij vinden het leukste popkoor van Hasselt!

Badminton

Badminton is een olympische sport die wordt gespeeld met een racket en een shuttle. De shuttle, die gemaakt kan zijn van nylon of van veren, wordt over een net heen en weer geslagen met de rackets. Badminton wordt in de sporthal gespeeld, zodat er geen hinder van wind en andere weersomstandigheden is. Meer informatie kan u ontvangen via Dirk Bams (0497 82 68 97)

Call Now Button